IKLAN

Cara Nak Buat Cucur Pisang Yang Rangup

Korang suka cucur jagung tapi tak suka yang berminyak keras atau terlalu lembik ini ada tip mudah yang boleh korang cuba supaya hasil cucur jagung yang korang buat rangup. Kita selalu tertanya-tanya macam mana peniaga yang buat pisang goreng jadi ranggup dan banyak kerak atau serdak.


Pisang Grg Rangup Resep Cemilan Makanan

Rangup kat luaq lembut ja kat dalam.

. Pisang tanduk nak guna pisang lain pun boleh. Siapkan Pisang tanduk yang sudah siap dibuang kulitnya. Terima kasih untuk Khadijah Jaafar perkongsian resipi Cekodok Pisang Rangup ini.

Ada yang terlalu berminyak keras dan sebagainya. Pisang yang masak ranum dilecakdilenyek hingga lumat dengan manualHasilnya akan dapat adunan cair pisang. Rasanya juga sedap dan menyelerakan.

Kalau ada resepi ni semua tak mau makan nasi nak makan cucur jagung pulak. Makan panas-panas sedap sangat la. Guna batter ni pisang.

Pisang keladi keledek dan juga apa saja yang nak digoreng. Resepi ni dah lama dah dok guna. 12 cawan tepung pulut.

100 g tepung beras. Cekodok pisang ni tetap yang utama dan jika dah puas makan ada lebih pisang. RASA kongsikan resipi cucur ikan bilis yang senang nak dibuat.

Sebab bila buat di rumah takkan jadi macam ni. Cara untuk membuat Bancuhan Tepung untuk pisang goreng yang paling rangup dan tak serap minyak. 250 ml Majerin atau secukupnya.

Senang aja caranya guna tepung gandum yang. 34 cawan tepung beras. 100 g tepung gandum.

Resepi dan Cara membuat Cucur Udang Garing diluar dan Gebu didalam. Serdak dia lagi la krupp krupp. Sedapkan goreng pisang kak kiah tu.

Cara Buat Resepi Cekodok Pisang Lembut. Biasa kalau beli cucur udang tak kan dapat rasa sebagaimana yang diingini. Kami nak kongsikan cara oleh Puan Mariana Zainal untuk membuat Bancuhan Tepung untuk pisang goreng yang paling rangup dan tak serap minyak.

Panas pun rangup sejuk pun rangup. Meh sini Teratak Eja kongsikan resepi mudah dan ringkas untuk membuat tepung menggoreng pisang. Resepi Cara Mudah Untuk Hasilkan Tepung Goreng Pisang Yang Rangup.

Bawang putih secukupnya dihiris nipis-nipis. Cara-cara untuk membuatnya. Lepas dah kopek ready jela minyak nak bersihkan getah dari tangan tu.

Jom tengok apa rahsia untuk. Ada yang suka buat pengat ada yang suka buat lempeng ada juga yang suka buat kuih-muih kan. Nak buat selalu tak jadi.

Tak tahu la sapa punya resepi asal ni.


Pisang Goreng Rangup Yang Sedap Snacks Food Desserts


Cekodok Pisang Rangup Di Luar Gebu Di Dalam Singgahsana Kitchen Resep Makanan Cemilan Makanan


Busylife Kitchen By Hoola Cucur Kodok Pisang Atau Cekodok Pisang Rangup D Makanan Resipi Makanan Pisang


Pin On Masakan Kg

0 Response to "Cara Nak Buat Cucur Pisang Yang Rangup"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel